Aanleverspecificaties sluitzegels

Maak gebruik van één van de templates voor sluitzegels. Verschuif de cirkels en/of het template niet. Deze is namelijk exact afgestemd op de voorgestanste stickervellen. Wil je de volledige achtergrond van (een deel van) jouw sticker opvullen met een kleur? Vergeet dan niet om de opmaak minimaal 3 mm groter te maken. Je kunt dit heel eenvoudig doen door de kleur in zijn geheel door te trekken zoals het voorbeeld hieronder:

Doe je dit niet? Dan ontstaat de kans op witte randjes. 

  • Omdat het bijna onmogelijk is op de mm nauwkeurig te drukken op voorgestanste stickervellen raden wij af in jouw ontwerpjes kaders te gebruiken. Dit benadrukt de afwijking alleen maar meer.
  • Links en onder is de eerste 7 mm van het vel niet bedrukbaar in verband met aanleg. Voor de rechterkant en de bovenkant is deze marge 3 mm.
  • Vergeet niet, nadat je de cirkeltjes hebt gevuld, het template in zijn geheel te verwijderen voor je een pdf gaat maken.

Belangrijk: lever het vel aan zonder afloop!

Templates Illustrator 

Template sluitzegels 30 mm

Template sluitzegels 45mm

Template sluitzegels 60 mm

Templates pdf

Heb je geen Illustrator? Gebruik dan één van onderstaande pdf bestanden.

PDF template sluitzegels 30 mm

PDF template sluitzegels 45 mm

PDF template sluitzegels 60 mm

Bovenstaande pdf templates kun je zowel openen/plaatsen in InDesign als in Photoshop. 

PDF template openen in Photoshop

Open het bestand (na downloaden) in Photoshop. Je krijgt vervolgens een venster te zien met alle importopties voor het pdf-bestand. Je kiest bij 'page options' voor 'crop to: Bleed box'. Vergeet niet de 'Mode' op CMYK te zetten! Je krijgt dan het template te zien. Om deze beter zichtbaar te maken kun je het beste even een nieuwe laag onder het template zetten en deze opvullen met wit. Heb je het template opgevuld? Verwijder of verberg dan de laag met het template en sla het bestand op als documenttype 'Photoshop PDF (*.PDF;*.PDP). Vervolgens selecteer je bij de PDF-voorinstelling '[PDF/X-1a:2001]'. Dit laatste is belangrijk omdat je hiermee voorkomt dat transparanties in schaduwen/speciale effecten problemen veroorzaken. Door jouw bestand te exporteren als PDF/X-1a:2001 vlak je alles af en kunnen deze problemen niet optreden.  

PDF template plaatsen in InDesign

Open Indesign en maak een bestand op op het formaat 296 mm breed x 209,5 mm hoog. Plaats vervolgens het pdf template in dit nieuw aangemaakte bestand. Vul vervolgens het template en vergeet deze niet te verwijderen voor je het bestand exporteert als pdf. Exporteer jouw pdf met de PDF-voorinstelling '[PDF/X-1a:2001]. 

Heb je vragen over het aanleveren van sluitzegels? Neem dan contact met ons op.