Aanleveren van drukwerk met een stansvorm

Een speciale vorm uit je visitekaartje, flyer of kaart gesneden? Wij snijden je drukwerk graag in de door jou gewenste vorm! Om de juiste vorm te kunnen snijden hebben we iets aangepaste bestanden van je nodig. Hier leggen we alles over uit in onze aanleverspecificaties.

Hoe werkt stansen? 

Allereerst bedrukken we je item op grote vellen waarna we deze eventueel voorzien van de gewenste afwerking. Deze vellen stansen we vervolgens op onze Heidelberg Degel. 

Hoe aanleveren? 

We ontvangen van jou uiteindelijk graag twee bestanden. Eén met alleen het werkelijk te drukken beeld (CMYK) en het bestand met de stanstekening. 

Bestand 1: het drukbeeld 

Dit bestand bevat het full colour drukbeeld (CMYK). Dit bestand maak je op volgens onze reguliere aanleverspecificaties met 3mm afloop rondom en snijtekens. 

Bestand 2: de stanstekening 

De stanstekening is een tekening met enkel lijnen opgemaakt in diverse steunkleuren. De snijlijnen maak je op in een steunkleur en noem je ‘STANS’. Deze lijn geef je een rode kleur. Een rillijn (vouwlijn) maak je op in blauw cq paars en noem je ‘RIL’, een perforatielijn geef je aan in zwart en noem je ‘PERFORATIE’, en voor een ritslijn (halfdiep in stansen) gebruik je grijs. Deze geef je de naam ‘RITS’. Werk je niet met het Adobe Pakket? Dan is het helaas niet mogelijk juiste bestanden op te maken. Photoshop is niet geschikt voor het opmaken van lijnen in een steunkleur 

Papiersoorten

Al onze papiersoorten zijn geschikt om te stansen. Bij voorkeur kies je een papiersoort met een gramsgewicht van minimaal 200 gram. 

Maximale stansformaat 

Een stansvorm is maximaal 320 x 240 mm.

 

Heb je nog vragen of zijn er nog onduidelijkheden over het aanleveren van jouw drukbestand? Neem dan contact met ons op! We helpen je graag verder.